رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد گفت: جنگ هاي تروريستي، فقر، سوء تغذيه و تغييرات اکولوژيکي که ناشي از خشکسالي عامل بسياري از بيماري هاي انساني و يه مخاطره افتادن سلامت زنجيره غذايي حيوان، گياه، محيط زيست و انسان است.

به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از
جهانبين نيوز، دکتر مرتضي هاشم زاده رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه چهارمحال و بختياري به مناسبت روز ملي مبارزه با بيماريهاي مشترک انسان و حيوان با بيان اينکه۱۰ هزار و ۷۸۰ دوز واکسن به افرادي که دچار حيوانگزيدگي شده بودند، تزريق شده است؛ اظهار کرد: اين ۹۵ درصد حيوانگزيدگيها توسط برخي از حيوانات ازجمله سگهاي صاحبدار بوده است و مابقي از سوي سگ ولگرد اتفاق افتاده است.
هاشمزاده با بيان اينکه از سال گذشته تاکنون حدود سه هزار و ۹۰۰ نفر در اين استان به بيماريهاي مشترک انسان و دام مبتلا شدهاند؛ گفت: تب مالت، حيوانگزيدگي و هاري، سالک، کيست هيداتيک، سياهزخم و سل شايعترين و بيشترين بيماريهاي مشترک انسان و دام در اين استان است.
رئيس دانشگاه علومپزشکي شهرکرد گفت: بيماريهاي مشترک بين استان و دام با عوامل ويروسي، قارچي، انگلي و باکتري از حيوان به انسان منتقل شده و از انسان ها به يکديگر انتقال مي يابد.
هاشم زاده جنگ هاي تروريستي، فقر، سوء تغذيه و تغييرات اکولوژيکي که ناشي از خشکسالي راعامل بسياري از بيماري هاي انساني و به مخاطره افتادن سلامت زنجيره غذايي حيوان، گياه، محيط زيست و انسان دانست و گفت: با آموزش و ارتقاي سطح سلامت، چرخه انتقال بيماريهاي مشترک دام و انسان قطع خواهد شد زيرا سلامت انسان يک مقوله چند وجهي است.
وي با بيان اينکه عوامل باکتريايي، ويروسي، قارچي و انگلي دليل اصلي و عمده بيماريهاي مشترک انسان و دام است؛ گفت: بيماريهاي مشترک دام و انسان، از طريق حيوانات و حشرات به روشهاي مختلف منتقل ميشوند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد خاطر نشان کرد: اداره دامپزشکي استان در کنترل بيماريهاي مشترک دام و انسان و نظارت بر مواد غذايي نقش اساسي دارد.